suomeksi
in english
auf deutch

femEmare Oy

Myllyniementie 26
85180 Rahja
Kaisa-Leena Korhonen
p. 040 722 6401
kaisa-leena.korhonen@fememare.fi

Avovesikauden päätös häämöttää?

Kirjoittaja: Kaisa-Leena   Julkaistu: 21.11.2011         

Talvi odotuttaa vielä, mutta sen verran pakkasta jo oli viikonloppuna, että vene nostettiin maihin. Meri toki on vielä avoinna ja tarvittaessa veneen saa nopsasti takaisin liikenteeseen. Ihan heti ei vedet vielä ole  jäätymässä, enintään rannasta, jos pakkaset jatkuvat yhtäjaksoisesti useampia päiviä.

Tyrskytaimenet odottavat saarten rannoilla jo saalistajiaan, joten jos sellainen kiinnostaa, niin vähintään viiden hengen porukalla voidaan Ulkokalaan lähteä kalaonnea kokeilemaan. Myös pikkujoulusesonki on parhaimmillaan ja jos haluaa oikein erilaisen tilaisuuden järjestää, niin Ulkokallan tähtitaivaan alla se onnistuu varmasti!

Tähtitaivasta voi toki ihailla näin maissakin, erityisen hyvin paikoissa, joissa ei ole valosaastetta. Tuijota taivasta -retkellämme tunnistetaan tähtitaivaan kuvioita ja kuullaan niihin liittyviä tarinoita. Ja saattaapa näin marraskuulla päästä näkemään samalla reissulla revontuliakin!

Niille, jotka haluavat maissa viettää pikkujoulua ihan vaan oman porukan kesken, seurustella ja syödä hyvin, voimme järjestää tilaisuuden periaatteella "teillä tai meillä". Eli halutessanne järjestämme paikan, tai jos teillä on oma, niin tulemme sinne. Ateriat ja muu ohjelma suunnitellaan yhdessä ja porukalle sopivaksi.

Vaikka meri jäätyykin jossain vaiheessa, Ulkokallaan pääsee kuitenkin aina helikopterilla. Talvisella majakkasaarella yöpymisessä on ripaus extremeä, kun saunavesi haetaan avannosta ja taloa lämmitetään puilla ja kaasulämmittimillä. Ja ympärillä on jäinen meri ja näkyvillä on ihan varmasti railokin!

 Ei kommentteja

Kommentoi >< Takaisin edelliselle sivulle