suomeksi
in english
auf deutch

femEmare Oy

Myllyniementie 26
85180 Rahja
Kaisa-Leena Korhonen
p. 040 722 6401
kaisa-leena.korhonen@fememare.fi

Ulkokallan kuulumisia

Kirjoittaja: Kaisa-Leena   Julkaistu: 26.10.2011         

Olimme kipparin kanssa tarkkailleet sääennusteita jo useamman päivän ajan ja tälle ja huomiselle oli ennusteissa kevyempää tuulta ja sateetontakin (ainakin tälle päivälle), joten matkaan lähdettiin heti aamusta.

Heti kohta satamasta lähdettyä totesimme, että veneitähän on vesillä enemmän kuin kauniina kesäpäivänä. Osasyynä on tietysti syksyinen kutusiian ja tyrskytaimenen pyynti, mutta lisäksemme toinenkin vene jatkoi Rahjan saaristosta eteenpäin. Laantuvasta tuulesta huolimatta "vanhaa merta" oli vielä jäljellä, jatkoimme aallokossa erään toisen veneen vanavedessä ulkomerta kohden. Toinen vene oli matkalla Maakallaan, jonka me kiersimme merenkäynnin takia pohjoiselta, suojan puolelta.

Kipparilla oli puolilta päivin aika hammaslääkärille, joten purettiin veneen lasti nopsaan laiturille ja jäin yksin karille. Enpä ollut vielä saanut kaikkea tavaraa (pari laatikkoa liinavaatteita, muutama kottarillinen polttopuita, pari laatikkoa muuta kamaa, kaasupullo, kaasulämppäri, pari reppua, vesikanisteri ym. ym.), kun kippari jo soitti matkalta, että seuraa on luvissa. No, muutkin ottivat vaarin hyvästä säästä ja tulivat laittelemaan mökkejä talviteloille, jos vaikka talvi tulisi yllättäen.

Nyt meitä on täällä kolme henkeä, yhdellä mökillä on kalastaja kavereineen ja verkot on pyynnissä.

Itse olen siivoillut (14 huonetta, 4 eteistä, kaksi porraskäytävää, olenkos vähä tyytyväinen) ja nyt on Perämeren paras sauna lämpiämässä. Päivän aikana on mielessä ollut uusia tuotteita. Miten olis taatusti erilainen pikkujoulu Ulkokallassa? Yön yli vietettynä tai vain päiväseltään?

Miesporukoille (tai nais-) sopis tyrskytaimenen pyynti. Majoitus ja ruokailut sekä sauna mukavasti majakanvartijoiden talossa. Meiltä löytyy virvelit ja uistimet, itsellä tarvii olla luvat ja heittotaito.

Myrskymatkoja olisi myös mahdollsita kokea, edellyttää osallistujilta nopeaa lähtöä silloin kun myrskyä on luvassa. Kuljetukset hyvällä kelillä veneellä tai kovemalla tuulella helikopterilla.

Tyynellä ja kirkkaalla säällä täällä voisi nukkua tähtien tai kenties jopa revontulien kanssa. Täällähän ei ole näköesteitä eikä valosaasteita häiriönä. Ja paljaan taivaan alla ei ole pakko olla koko yötä, vaan välillä voi tulla majakanvartijoiden talon suojiin ja mukaviin sänkyihin.

Itse aion muuten ensi yönä eläytä asiakkaaksi, ainon nukkua yöni pellavalakanoiden välissä, ensimmäsitä kertaa muuten!Ei kommentteja

Kommentoi >< Takaisin edelliselle sivulle