suomeksi
in english
auf deutch

femEmare Oy

Myllyniementie 26
85180 Rahja
Kaisa-Leena Korhonen
p. 040 722 6401
kaisa-leena.korhonen@fememare.fi

Ulkokallan majakanvartijoiden talo ja sen varustus

Majoitustilaa talossa on 10 huoneessa, joissa asiakaspaikkoja on yhteensä 20. Lisäksi käytössä on iso takkahuone sekä valko- ja fläppitaululla varustettu kokoushuone. Alakerrassa on ruokailuhuone ja valmistuskeittiö sekä saunaosasto pukuhuoneineen.

Majoitushuoneet on varusteltu korkeatasoisen askeettisesti talon ja karin perinnettä kunnioittaen.Majoitushuoneet on varusteltu korkeatasoisen askeettisesti talon ja karin perinnettä kunnioittaen. Vuoteet ovat mukavat, liinavaatteet pellavaa. Muut mukavuudet ovat yhteiskäytössä ja ympäristön mukaiset; vesi tulee ja menee kantamalla (saunalla on viemäri), sauna lämpiää puulla, samoin liedet ja kaminat, lisälämpöä saadaan tarvittaessa kaasulämmittimillä. Aurinkosähkö riittää perusvalaistukseen. Juoma- ja ruokavesi tuodaan mantereelta, muutoin käytetään merivettä, joka ulkomerellä on puhdasta. Käymälät sijaitsevat erillään talosta.

Muistathan tehdä varauksen etukäteen, kun haluat tulla vieraaksemme joko päiväkäynnille tai yöpymään!

Tärkeää!

Säännöllisesti käytettäviä henkilökohtaisia lääkkeitä on syytä ottaa mukaan kaiken varalta pidemmällekin ajalle. Jalkineiksi suosittelemme tukevia hyväpohjaisia kenkiä, talvisin kenkien tulee olla myös lämpimät. Vaatetuksessa kannattaa varautua vaihteleviin säihin. Merimatkaa varten lämmintä ja tuulen- ja vedenpitävää päälle, karissa taas voi olla hyvinkin lämmintä kesäisin ja keväisin. Talvisin tulee olla kunnon varustus tuulta ja pakkasta vastaan.

Kaikissa tuotteissamme on sää- ja jäävaraus. Kesällä Ulkokallaan pääsee, kun tuulta on alle 8 - 10 m/s tuulen suunnasta ja kestosta sekä merenkäynnistä riippuen. Jos sääolosuhteet ovat esteenä, tarjoamme vaihtoehtoista tuotetta maissa tai uutta ajankohtaa tilanteen mukaan.

Talvisin Ulkokalla on extremeä, tarjolla on vaihtelevaa talvisäätä tuiskusta ja pakkasesta lämpimään auringonpaisteeseen. Vesi kannetaan silloin avannosta ja sisälläkin pukeudutaan vuodenajan mukaisesti.

Kuljetus Ulkokallaan

Järjestämme merikuljetuksen taksiveneillä Ulkokallaan tilauksesta suoraan rannikolta.Järjestämme merikuljetuksen taksiveneillä Ulkokallaan tilauksesta suoraan rannikolta, lähtösatama on Konikarvon kalasatama Kalajoen Rahjan kylässä. 

Ajo-ohje:  Ajetaan valtatietä 8 Kalajoen keskustasta n. 11 km etelään, käännytään Rahjan satamaan (viitta Rahjan satama, Ruukki). Tietä ajetaan n. 2,5 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Konikarvontielle ( viitta Kalasatama). Tie jatkuu n. 2 km ja päättyy Konikarvon kalasatamaan. Veneet lähtevät laiturista F.

Talvisin käytämme pääasiassa moottorikelkkoja, hiihto ja potkukelkkailukin ovat kevättalvella mahdollinen vaihtoehto hyväkuntoisille asiakkaillemme! Rospuuttoaikana tai jäänsärkijän ajettua "rännin", on eri hinnasta mahdollisuus helikopterikuljetukseen.